Kuchnia

kuchnia

Domowy keczup

1 kg pomidorów
1 cebula
2 ząbki czosnku
2-3 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki octu jabłkowego

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić na ćwiartki – usunąć rdzeń i pokroić na kawałki, wrzucić do garnka. Pokroić cebulę i wrzucić do garnka, razem z czosnkiem. Wszystkie składniki rozdrobnić blenderem, a garnek wstawić na mały ogień i zostawić na godz od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodać sól, cukier, paprykę oraz ocet – wymieszać i gotować jeszcze przez jakiś czas aż keczup będzie miał odpowiednią konsystencję. Przekładać gorący do wyparzonych słoików i po zakręceniu odwrócić do góry dnem aż wystygną. Można też przelać do butelki i trzymać w lodówce do miesiąca.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation