Inne

Food&Drinks

Czekoladowe ciasto migdałowe z malinami | Kwestia Smaku

SKŁADNIKI

14 PORCJI, PO 198 KCAL

3 duże jajka lub 4 średnie
150 g cukru
3 łyżki gorzkiego kakao
150 g mielonych migdałów
50 g zmielonych wiórków kokosowych
skórka starta z 1 pomarańczy
100 g gorzkiej czekolady
200 g malin

PRZYGOTOWANIE

Jajka ubić z cukrem (ok. 5 - 7 minut). Dodać kakao, mielone migdały, wiórki kokosowe, skórkę z pomarańczy oraz roztopione 2/3 czekolady (resztę czekolady pokroić w kosteczkę i odłożyć na bok). Masę mieszać aż będzie jednolita.
Tortownicę o średnicy 23 - 24 cm posmarować masłem, oprószyć mąką (dowolną). Piekarnik nagrzać do 150 stopni C.
Wyłożyć do niej masę, na wierzchu ułożyć połowę malin oraz pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 minut.
Wyjąć i ostudzić. Udekorować świeżymi malinami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation