Kuchnia

przepisy

♣♣Sałatka pieczarkowa♣♣

Składniki:

1 kg pieczarek
8 jajek
6 ogórków kiszonych
1 puszka groszku konserwowego
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
1 łyżka ostrej musztardy
sól i pieprz

Pieczarki myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie z łyżką octu. Ostygnięte kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy, a groszek odsączamy z zalewy. Jajka, pieczarki, groszek i szczypiorek (zostawiamy 1 łyżkę) mieszamy z majonezem i musztardą. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem oraz przekładamy do miski.
Ogórki drobno kroimy i wykładamy na wierzch sałatki. Całość ozdabiamy pozostałym szczypiorkiem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation