Kuchnia

OBIADEK

Gulasz z szynki (z papryką, cukinią, marchewką i
pieczarkami)

800g szynki wieprzowej
3 różnokolorowe papryki
3 cebule
2 ząbki czosnku
300g pieczarek
3 marchewki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka papryki słodkiej
3 liście laurowe
2 kulki ziela angielskiego
szczypta: tymianku, kolendry, majeranku
sól, pieprz
olej

1. Szynkę kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy w dużym garnku z grubym dnem, na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia.
2. Paprykę, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę
3. Do garnka dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Smażymy chwilę, po czym zalewamy 3/4 szklanki wody, przykrywamy, dusimy na małym ogniu przez około 1,5h do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku przyprawami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation