Kuchnia

Przepisy

Pasztet z cukinii | KOBIETA W BIZNESIE

Składniki:

pasztet z cukini 72 szklanki startej cukinii
marchew
cebula
5 jajek
1,5 szklanki bułki tartej
0,5 szklanki oleju
20 dag startego sera żółtego
natka pietruszki
sól i pieprz
pasztet z cukini 5

Sposób przygotowania:

pasztet z cukini 4Cukinię obrać ze skórki, wydrążyć środek z pestkami i zetrzeć na tarce jarzynowej, wycisnąć z nadmiaru soków. Marchewkę, cebulę i ser również zetrzeć na tarce, połączyć ze sobą. Następnie dodać żółtka oraz bułkę tartą, olej, posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi na sztywną pianę białkami. Wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub pergaminem wąskiej blaszki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 1800C przez około 1 godzinę.

Równie dobrze smakuje na zimno jak i na ciepło podgrzanym w mikrofali.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation