Kuchnia

Kuchnia

Składniki:

- 1 puszka kukurydzy

- 80 g mąki

- 1 jajko

- pieprz

- 1 mała cebulka

- 2 łyżki oleju

Kukurydzę odsączamy z zalewy. 2/3 puszki wrzucamy do blendera, dodajemy jajko, olej i mąkę i miksujemy całość na gładką masę. Cebulkę bardzo drobno siekamy i dodajemy razem z pozostałą kukurydzą do masy. Mieszamy łyżką, dodajemy pieprz i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron (w końcu dorobiłam się doskonałej patelni teflonowej, na której faktycznie da się smażyć bez tłuszczu! :D Dotąd wydawało mi się to niemożliwe!).

Podajemy z ulubionymi dipami lub sosami (proponuję takie na bazie jogurtu lub pomidorów, choć wydaje mi się, że z chińskim sosem z chilli też może fajnie smakować :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation