Kuchnia

Słodkośći

Babeczki Snickers | CIASTKOŻERCY.PL

Składniki na krem snickers:

500 g serka mascarpone
0,5 tabliczki czekolady
2 łyżki masła orzechowego
1 łyżka kremu czekoladowego (np. Nutelli)

Babeczki przygotowujemy według przepisu. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Powinny mieć dużo czasu, żeby dobrze się ostudzić zanim zaczniemy nakładać krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i odstawiamy do ostygnięcia. Tylkę wkładamy do worka cukierniczego, a całość do dużej szklanki. Brzegi worka smarujemy (nie musi być równo i tak wszystko wymiesza się przy wyciskaniu) z jednej strony masłem orzechowym z drugiej kremem czekoladowym – ja użyłam Lindt. Nie można wykorzystać do tego rozpuszczonej czekolady, ponieważ zastygnie i nie będzie dało się jej wycisnąć z worka.Serek mascarpone dzielimy na dwie części (ja miałam po prostu dwa opakowania po 250 g). Do jednej części dajemy rozpuszczoną czekoladę i dokładnie mieszamy, do drugiej masło orzechowe. Obydwa kremy nakładamy do worka cukierniczego. Jak to zrobić? Pomocny może być ten wpis. W zależności od tego jak duży mamy worek możemy wszystko zrobić za jednym razem lub podzielić krem na dwie tury i dwa razy napełnić worek – nie szkodzi, że kolory trochę się zmieszają. Krem nakładamy na ostudzone babeczki. Kolory będą się mieszać różnie, więc każda babeczka będzie jedyna w swoim rodzaju :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation