Kuchnia

potrawy

Wiosenna sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

składniki:

250 g drobnego makaronu, u mnie małe kokardki Czaniecki
300 g rzodkiewek
3 średnie długie ogórki
400 g chudej wędliny (szynka lub kiełbasa szynkowa)
duży pęczek szczypiorku
majonez

Makaron ugotować al'dente, przelać wodą i dobrze osączyć. Ogórki obrać i pokroić w średnią kostkę. Rzodkiewki, moje były podłużne, pokroić w plasterki. Wędlinę róznież pokroić w średnią kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Następnie dodać majonez i ponownie dokładnie wymieszać.

http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/05/wiosenna-saatka-z-rzodkiewka-ogorkiem-i.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation