Kuchnia

potrawy

naleśniki meksykańskie
ciasto:
1 szkl. mleka
5-6 łyżek mąki
1 jajko
szczypta soli
farsz:
50 dag mięsa mielonego
tłuszcz do smażenia
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
2 ząbki czosnku
łyżka przyprawy meksykańskiej
łyżeczka ostrej papryki
łyżka przecieru pomidorowego
tarty żółty ser

z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. mięso podsmażamy,dodajemy roztarty czosnek, chwilę dusimy.doprawiamy i dusimy 5 minut.dodajemy fasolę, kukurydzę i przecier pomidorowy.dusimy następne 5 minut.gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy. wkładamy gotowe naleśniki do naczynia żaroodpornego,posypujemy tartym serem żółtym i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.
smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation