Inne

Barbara Palvin & Cara Delevingne, modelki, Model

Jednogarnkowa potrawka z kotletami wieprzowymi

trochę masła
2 kotlety wieprzowe
4 plastry boczku wędzonego
2 ziemniaki
1 marchew
1/2 małej brukwi
1/2 główki kapusty,
1 liść laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
100ml cydru jabłkowego
100ml rosołu drobiowego
sól oraz pieprz
świeży tymianek do dekoracji
Boczek kroimy na mniejsze kawałki. Myjemy i kroimy w dużą kostkę warzywa (obieramy tylko brukiew). Rozgrzewamy masło w dużym garnku i smażymy kotlety na dość dużym ogniu, z każdej strony po około 3 minuty, na brązowo. Zdejmujemy z patelni.

Teraz do garnka dorzucamy boczek oraz pokrojone warzywa i delikatnie podsmażamy aż będą lekko brązowe. Dorzucamy pokrojoną dość drobno kapustę. Na wierzchu układamy pokrojone kotlety, dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i wszystko zalewamy rosołem, cydrem oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy garnek, a następnie wszystko gotujemy/dusimy na małym ogniu około 20 minut aż mięso będzie soczyste a warzywa miękkie.

Podajemy na stół udekorowane tymiankiem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pyszne z chlebem na sodzie i kuflem piwka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation