Kuchnia

Jedzenie

LETNI DESER z ananasem

Składniki
6 torebek owocowej herbaty bez cukru
500ml jogurtu naturalnego 0% bez cukru
5 łyżeczek żelatyny (lub inaczej jak w przepisie)
6 łyżek fruktozy
4 plastry ananasa (u mnie świeży)

Przygotowanie

3 torebki herbaty zaparzamy w połowie szklanki gorącej wody, słodzimy 4 łyżkami fruktozy i dodajemy 3 łyżeczki żelatyny. Mieszamy i czekamy aż herbata ostygnie. Mieszamy z jogurtem i wylewamy do naczynek. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Pozostałe herbaty zaparzamy w szklance wody, słodzimy pozostałą fruktozą i mieszamy pozostałą żelatyną. Ananasa kroimy w kostkę i posypujemy zastygnięte deserki. Po ostygnięciu drugiej porcji herbaty zalewamy ananasa na deserkach i odstawiamy ponownie do lodówki aż do zastygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation