Kuchnia

na słono

Kurczak duszony z pieczarkami i pomidorami



Składniki

2 ćwiartki z kurczaka
20 dag pieczarek
2 pomidory
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki suszonej mięty lub kilka listków świeżej
2 łyżki mąki
1 szklanka jogurtu naturalnego
sól, pieprz
olej do smażenia



Wykonanie

Kurczaka oczyszczamy i dzielimy na 4 porcje. Posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut. Pieczarki, cebulę, czosnek i pomidory podsmażamy przez około 10 minut. Następnie smażymy kurczaka z obu stron i przekładamy do warzyw z pieczarkami. Mieszamy i dodajemy miętę. Wkładamy do piekarnika na 40 minut (160 ºC). Mieszamy jogurt z mąką, solą i pieprzem i dodajemy do sosu. Mieszamy, aż sos się zagęści. Podajemy z brązowym ryżem lub innym dowolnym dodatkiem. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation