Kuchnia

Na obiad

Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym | Kwestia Smaku

SKŁADNIKI 2 PORCJE
2 szklanki makaronu pełnoziarnistego np. penne
3 szklanki świeżego młodego szpinaku
4 łyżki orzechów włoskich lub pinii (zrumienionych na patelni)
1/2 ząbka czosnku
1/3 szklanki oliwy extra vergine
1 filiżanka startego sera Parmezan, Pecorino Romano lub Grana Padano

PRZYGOTOWANIE
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z 1 łyżką oliwy. W blenderze zmiksować resztę składników na jednolitą pastę, pozostawiając 2 łyżki sera do posypania po makaronie. Na patelni zrumienić makaron, dodać pesto, wymieszać i chwilkę razem podgrzać. Podawać z resztą sera.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation