Kuchnia

Kulinaria-drób

Domowa chińszczyzna

Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 szalotka razem ze szczypiorkiem
2 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 marchewka
6 łyżek sosu sojowego
200 g kiełków fasoli Mung
pieprz
200 g makaronu nudle
4 łyżki sezamu
Pierś z kurczaka pokroić w paski i usmażyć na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Szalotkę pokroić w kostkę, papryki w paski, dodać do podsmażonego kurczaka wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wymieszać. Marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki, dodać na patelnię. Przesmażyć razem przez kilka minut i dodać sos sojowy, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać kiełki fasoli mung oraz pieprz do smaku. Makaron ugotować wg instrukcji podanej na opakowaniu. Dodać do kurczaka z warzywami i dokładnie wymieszać. Całość posypać sezamem uprażonym na suchej patelni oraz szczypiorkiem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation