Kuchnia

przystawki,przekaski

Zapiekane roladki z cukinii z szynką szwarcwaldzką

Składniki:
2 cukinie (250 g)
sól
po 150 g marchewki i mrożonego groszku
150 g startego sera ementaler
1 jajko
pieprz
100 g szynki szwarcwaldzkiej
tłuszcz do formy

Cukinię umyć i odciąć końcówki. Pokroić wzdłuż w cienkie plastry. Zblanszować w dużej ilości osolonej, wrzącej wody przez 2-3 minuty, aż do zmiękczenia, odlać, przelać zimną wodą i osączyć. Groszek i marchew dokładnie zmiksować. Wymieszać z 75g sera ementaler, jajkiem, solą i pieprzem. Plastry szynki przekroić wzdłuż na pół. Na każdy kawałek cukinii nałożyć połowę plastra szynki, łyżkę masy serowo-warzywnej, zwinąć.
Roladki ułożyć obok siebie w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać pozostałym ementalerem i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 35-40 minut. Ciabattę włożyć do piekarnika na ostatnie 10-12 minut, po upieczeniu rozkroić i podawać z cukinią.
http://glow.pl/styl-zycia/kuchnia/roladki-z-cukinii-w-trzech-wersjach/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation