Kuchnia

Od przekąski po kolację.

Grillowane roladki z cukinii oraz sera halloumi z sosem pomidorowym

Składniki:
1 duża cukinia
200g sera halloumi
świeży tymianek
200g pulpy pomidorowej
80 ml oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sok z ½ limonki
tabasco
mix sałat
sól
pieprz
papier do gotowania

Cukinię umyć i pociąć wzdłuż na cienkie paski, następnie doprawić solą i pieprzem. Ser halloumi pociąć w słupki (ok. 2 cm x 4 cm), na każdym z nich ułożyć gałązki tymianku. Każdy kawałek sera zawinąć w cukinię. Grill rozgrzać do temperatury 240°C. Wyłożyć go złożonym na pół arkuszem papieru do gotowania i ułożyć na nim roladki. Grillować ok. 3-4 minuty.

Sos pomidorowy:
Pulpę pomidorową wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z limonki oraz posiekanym czosnkiem 
i kilkoma kroplami tabasco. Doprawić solą i pieprzem.
Roladki udekorować sałatą, serwować z sosem pomidorowym.

http://glow.pl/styl-zycia/kuchnia/roladki-z-cukinii-w-trzech-wersjach/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation