Kuchnia

Od przekąski po kolację.

Rolada z indyka z morelami i śliwkami

Składniki:
1 1/2 kg piersi z indyka (filet)
20 dag suszonych moreli
15-20 dag suszonych śliwek bez pestek
1/2 słoiczka musztardy
przyprawa do drobiu
oliwa
pieprz
sól
Wykonanie:
Filet doprawić i rozbić, nadając mu kształt dużego płata. Wierzch posmarować musztardą, równomiernie rozłożyć pokrojone morele i śliwki. Całość dokładnie zwinąć w rulon, związać sznurkiem, polać oliwą i zawinąć w folię aluminiową. Piec w temperaturze ok. 180oC przez ok. 40-50 min. Pod koniec pieczenia zarumienić roladę, zdejmując folię.

Roladę podawać pokrojoną w plastry. Z powstałego wywaru przygotować sos z mąki i słodkiej śmietany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation