Kuchnia

Ciasta torty i desery

Czekolada na gorąco
Składniki, 4 filiżanki:

• 400 ml mleka
• 50 ml wody
• 200 ml śmietanki kremówki 30% (płynnej z kartonika)
• 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub wanilinowego
• 100 g gorzkiej czekolady, roztopionej













Przygotowanie:

Do rondelka wlać mleko, wodę i śmietankę kremówkę, dodać cukier z wanilią i mieszając podgrzać prawie do zagotowania. Do gorącego ale nie zagotowanego mleka stopniowo dodawać roztopioną czekoladę cały czas mieszając. Zagotować. Zdjąć z ognia i przez chwilę miksować mikserem (czekolada powinna być gładka i kremowa). Przelać przez sitko do czystego naczynka. Rozlać do filiżanek i od razu podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation