Kuchnia

KULINARIA

Cieciorka z Woka

Składniki na porcję dla 2 osób:
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 zielona papryka
3 ząbki czosnku
1 czerwona cebula
1 puszka ciecierzycy
1 szklanka bulionu warzywnego
kilka różyczek kalafiora
szczypiorek
łyżka oliwy z pestek winogron
przyprawy: sól, pieprz i słodka papryka

1. Na rozgrzanym woku podsmażamy pokrojoną piórka cebulę, czosnek, pokrojone w kostkę papryki i kalafior. Kiedy warzywa ładnie się zarumienią dodajemy bulion i dusimy aż warzywa będą miały odpowiednią twardość. Czekamy aż cały płyn odparuje.
Kiedy cały płyn odparuje dodajemy cieciorkę (przepłukaną i odsączoną na sitku ), ulubione przyprawy – (ja dałam słodką paprykę i trochę świeżo zmielonego pieprzu) i chwile podgrzewamy na woku. Na koniec dodajemy szczypiorek i gotowe:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation