Kuchnia

sałatki,surówki

Sałatka hawajska

150 g ryżu
150 g sera żółtego
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
2 filety z kurczaka
około 6 łyżek majonezu
3 łyżki oliwy
1 kostka bulionowa drobiowa
pieprz
sól

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.Odstawiamy do ostudzenia.
Filety z kurczaka kroimy w kostkę.
Do miseczki wlewamy oliwę,dodajemy pokruszoną kostkę bulionową i dokładnie rozcieramy do uzyskania jednolitej masy.
Dodajemy kurczaka i mieszamy dokładnie tak,aby kurczak obtoczył się w marynacie.
Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzucamy kurczaka i podsmażamy na dużym ogniu.
Kurczak powinien się ładnie przyrumienić.
Przekładamy do miski oczywiście bez oleju i odstawiamy do ostygnięcia.
Kukurydzę odcedzamy na sicie i dodajemy do kurczaka.
Ananasa kroimy w drobne kawałki,delikatnie odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody.
Ser kroimy w paseczki.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą,dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation