Kuchnia

ciasta

Cappuccino na biszkoptach

Przepyszny puszek.
Cappuccino
Cappuccino
Składniki
2 paczki biszkoptów (każda po ok. 150g)
6 jajek
1/2 szklanki cukru
1 kostka margaryny
3 serki homogenizowane waniliowe
2 szklanki mleka w proszku
żelatyna (2 czubate łyżki w jednej szklance wody)
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
czekolada
Sposób przygotowania
1.
Utrzeć jedno jajko z pięcioma żółtkami i 1/2 szklanki cukru. W drugim naczyniu utrzeć margarynę i połączyć z utartymi jajkami ( dodawać powoli, by masa się nie zważyła). Następnie dodać serki homogenizowane, mleko w proszku i rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę.
2.
Kawę rozpuścić w 1/5 szklanki wody.
3.
Na blaszce układać biszkopty nasączone w gorącej kawie. Na nie wyłożyć połowę masy, ponownie układać nasączone biszkopty. Ostatnią warstwę stanowi druga część masy, posypać startą czekoladą/ bądź rozpuszczoną. Smacznego ;))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation