Kuchnia

Pierogi, Krokiety, Naleśniki, Pizza, Kluski

PIERSI Z INDYKA Z KOCIOŁKA

Mój mąż nazwał tą potrawę ''INDYK W OPAŁACH'' ,hehehh.... ;0)

Na początek mój kochany mąż wysmarował ścianki kociołka smalcem.



Następnie wyłożył kociołek liśćmi kapusty



Potem kolejno zaczął układać skladniki :
- marchewka
- piersi z indyka
- ziemniaki pokrojone w talarki
- cebula
- papryka czerwona i zielona
wszystkie składniki układaliśmy warstwowo, ale można je również wymieszać







piersi z indyka wcześniej wymieszałam z przyprawami




dodaliśmy przyprawy :
- vegeta
- czerwona słodka papryka mielona
- pieprz
oczywiście przyprawy można dodawać według swojego smaku !





na sam koniec dodaliśmy kilka ząbków czosnku oraz łyżkę smalcu



wszystko przykryliśmy liśćmi kapusty


Ognisko wcześniej rozpaliliśmy żeby nie stawiać garnka żeliwnego bezpośrednio w ognisko.
Zawsze najlepiej ''prażyć'' w żarze.


Na przepyszne piersi z kociołka czekaliśmy 45 min
i gotowe !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation