Kuchnia

Chlebki,bułeczki i pizza...

Krakersy z czosnkiem i oregano
Składniki (na 65-75sztuk):
1,5 szklanki mąki pszennej
1 duża garść suszonego oregano
4 duże ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżka kurkumy (opcjonalnie, dla uzyskania koloru)
1/4 szklanki oleju Kujawski z czosnkiem
1/4 szklanki gorącej wody

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy roztarte w dłoniach oregano, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz kurkumę. Mieszamy. Dolewamy olej oraz gorącą wodę i wyrabiamy gładkie ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i chowamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 2-3mm i wykrawamy z niego dowolne kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do na grzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy od 15 do 17 minut. Studzimy i podajemy z ulubionymi sosami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation