Kuchnia

Kuchnia

Pożywny owsiany koktajl z orzechami laskowymi na śniadanie

Składniki na 2 porcje:

1 ¾ szklanki roślinnego mleka (350 ml)

2 mrożone banany

½ dojrzałego mango

½ szklanki górskich płatków owsianych

2/3 szklanki orzechów laskowych

1/3 szklanki suszonej żurawiny

2 łyżki soku z cytryny

2-3 łyżki (lub do smaku) syropu klonowego







Do kielicha blendera wlej mleko, dodaj banany, pokrojony miąższ mango, płatki owsiane, orzechy oraz żurawinę, po czym zmiksuj całość na gładką masę. Następnie dopraw ją sokiem z cytryny oraz syropem klonowym i ponownie zmiksuj przez kilka sekund. Przelej do szklanek i podawaj. Wierzch według uznania możesz udekorować posiekanymi orzechami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation