Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SAŁATKA "PASECZKI"

Składniki:
30 dag szynki w plasterkach
30 dag żółtego sera w plasterkach
1 czerwona papryka
5 ogórków korniszonów
5 jajek
pęczek szczypiorku
8 łyżek majonezu
sól
pieprz
Sposób wykonania:

Szynkę, żółty ser i czerwoną paprykę pokroić w paski. Korniszony pokroić w paski i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka jajek pokroić w paski, a żółtka pokruszyć. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.

Do miski przełożyć szynkę, żółty ser, czerwoną paprykę, korniszony, jajka i szczypiorek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać i schłodzić w lodówce.

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation