Kuchnia

kuchnia

Drobiowe koperty z cukinią
Składniki

2 sznycle z fileta indyka (po 150g każdy)
1 malutka i cieniutka cukinia
6 plastrów ser mozzarella
sól morska,pieprz kolorowy,przyprawa do kurczaka wg.uznania
1 jajko surowe
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie

Umytą cukinię kroimy w cienkie paseczki wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw.Następnie przesmażamy ją z odrobiną oleju i dodatkiem soli często mieszając do tego momentu aż lekko zmięknie - odstawiamy.
Umyte sznycle rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.Na środek każdego płata układamy po trochę cukini i na to po trzy plastry sera.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze do wewnątrz (na tzw.kopertę)
Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce.Odstawiamy żeby się uleżały.Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił)
Podajemy z czym kto lubi :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation