Kuchnia

kuchnia

Składniki:

Opakowanie pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych)
Kilka liści sałaty lodowej
Czerwona cebula
Opakowanie plasterków suszonego pomidora z bazylią i oregano (np. Crispy Natural)
40 dag filetu z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
Natka pietruszki
Kukurydza w puszce
Ogórek konserwowy


Sos:

Sól
Pieprz
Łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
Przygotowanie:

Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki i doprawić przyprawą. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Kawałki filetu usmażyć. Sałatę umyć i wyłożyć na talerzu. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka, a ogórka w kostkę i razem z kukurydzą dodać do sałaty. Dodać ostudzonego kurczaka. Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę tuż przed podaniem. Posypać sałatkę chrupiącymi plasterkami pomidora i natką pietruszki.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation