Kuchnia

Ciasta i desery

'Ciasto czekoladowe z colą'

Składniki:
150g oleju,
250g mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
300g cukru brązowego,
3 łyżki kakao,
szczypta sody,
200ml coli,
75ml mleka,
2 jajka,
kilka kropel aromatu waniliowego.

polewa karmelowa: 1 czekolada z karmelem, 2 łyżki śmietany kremówki

Mąkę, cukier, kakao, proszek i sodę wymieszać razem. Olej, colę, mleko, aromat i jajka wymieszać na lekkich obrotach mikserem osobno, dodać do suchych składników, delikatnie połączyć. Przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok. 40 min. Wystudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation