Nauka i natura

zdrowie

NATURALNY ANTYBIOTYK

700 ml octu jabłkowego (koniecznie naturalnego organicznego!),¼ szklanki drobno posiekanego czosnku,¼ szklanki drobno posiekanej cebuli,2 świeże papryczki chili,¼ szklanki startego imbiru,2 łyżki tartego chrzanu,2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia kurkumy.

Tak przygotowaną i pokrojoną mieszankę wrzucamy do słoika i zalewamy octem jabłkowym. Odstawiamy w suche i chłodne miejsce na 2 tygodnie. Trzeba pamiętać, aby kilka razy dziennie wstrząsać słoikiem, żeby składniki ciągle się ze sobą mieszały.

Po dwóch tygodniach przecedź zawartość słoika i płyn przelej do butelki. Można go przechowywać przez długi czas bez obawy, że się popsuje. Do pozostałych składników można dodać oliwy i używać jak przyprawę w kuchni.

Stosowanie:

W przypadku przeziębienia lub grypy pij jedną łyżeczkę co kilka godzin.Aby wzmocnić i uodpornić organizm pij jedną łyżeczkę dziennie.Nie pij na pusty żołądek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation