Kuchnia

Moza

Przepis: Mozarella al forno - Przepisy - Polska Gotuje - przepisy kulinarne na smaczne dania


Składniki

- liście bazylii: 0.25 pęczka
- mozarella kulka: 2 sztuki
- szynka parmeńska: 4 plastry
- kapary: 2 łyżki
- pomidory: 1 puszka
- cebula (posiekana): 1 sztuka
- ząbek czosnku (posiekany): 1 sztuka
- oliwa: 1 łyżka
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min.


Przepis – sposób przygotowania

1

. Sos: na oliwie podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy pomidory i dusimy 5 minut na dużym ogniu, mieszając, co jakiś czas, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy solą i pieprzem.

2

Każdą mozarelle zawijamy w 2 plastry szynki parmeńskiej

3

W naczyniu do zapiekania wykładamy sos, na nim mozarelle, posypujemy kaparami i bazylią.

4

Pieczemy 10 minut w temperaturze 200’C (piekarnik nastawiony na funkcję grill). Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation