Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Krówka bez pieczenia w 10 minut
Wymiary formy: 24x28 cm

Składniki:


• 200 ml śmietanki 30%
• 500 g serka mascarpone
• 2 łyżki cukru pudru
• 400 g masy kajmakowej
• 50 g czekolady mlecznej
• około 250 g krakersów
Przygotowanie:

Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę krakersów. Następnie wykładamy krem, układamy drugą warstwę krakersów i rozsmarowujemy masę kajmakową. Wierzch ciasta posypujemy starta na grubych oczkach mleczną czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation