Kuchnia

Kulinaria- miésne

Pasztet mięsno cukiniowy

Składniki:
400 g cukinii (2 średnie cukinie)
800 g mięsa z rosołu
2 marchewki z rosołu
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
sól, pieprz
1/2 łyżeczki curry
3 łyżki majeranku
2 łyżki pietruszki posiekanej
3 łyżeczki octu balsamicznego
3 łyżki otrębów
2 jajka

Przygotowanie:
Cukinie obrać, łyżeczką pozbyć się pestek, zetrzeć na dużych oczkach tarki i odstawić. W tym czasie posiekać czosnek, cebulę i podsmażyć, a następnie razem z cukinią i mięsem zmielić. Doprawiamy, dodajemy otręby i jajka, wszystko dobrze mieszamy i wykładamy do wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. przez 70 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation