Kuchnia

WIELKANOC 2018

Roladki owinięte boczkiem ze szpinakiem

Składniki:
4 pojedyncze filety z kurczaka,
300g świeżego szpinaku,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
pieprz,
sól,
ok 6 plastrów boczku surowego wędzonego,
listki świeżej szałwii,
olej do smażenia

Przygotowanie :
Filet opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym i delikatnie rozbij.(należy robić to delikatnie tak aby nie porobić dziur w mięsie). Na patelni z dodatkiem oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj szpinak. Podlej niewielką ilością wody i parę minut duś. Cały farsz pozostawi do ostygnięcia. Mięso rozłożyć , nałoży farsz i zwinąć w roladkę. Każdą roladkę owiń boczkiem i połóż listek świeżej szałwii. Roladki delikatnie polej olejem, połóż folię aluminiową i włóż do piekarnika na 15 minut nagrzanego do 180-190 stopni. Po tym czasie ściągnij folię i piecz kolejne 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation