Kuchnia

zupa, zupka krem...

Zupa z kapusty pekińskiej - przepis ze Smaker.pl

Prosta i aromatyczna zupa zachwyca smakiem.
Składniki

mała kapusta pekińska
2 marchewki
pietruszka
por (biała część)
3 ziemniaki
pomidor malinowy
łodyga selera naciowego
2 liście laurowe
pojedynczy filet z kurczaka
pęczek koperku
sól i pieprz

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Przygotowanie

Filet z kurczaka kroimy w paski ,zagotowujemy (ok. 1,2 l wody) z solą ,dodajemy warzywa-pietruszkę ,marchew (pokrojoną w półtalarki) ,kawałek łodygi selera ,liście laurowe ,ziemniaki pokrojone w kostkę , pokrojonego w piórka pora ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pomidora sparzamy ,obieramy ze skórki ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do zupy razem z poszatkowaną kapustą i gotujemy jeszcze 15 min ,dodajemy posiekany koperek. Całość doprawiamy solą pieprzem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation