Kuchnia

Przepisy kulinarne

Jajko zapiekane w bułce

Składniki na 2 porcje:

- 2 bułki
- 2 jajka
- 2 plasterki sera żółtego (może być parmezan albo pleśniowy)
- 2 plasterki szynki
- łyżeczka masła
- szczypiorek lub ulubione zioła
- sól
- pieprz


Z bułek odcinamy kapelusz, nie wolno przekroić bułki na pół, ponieważ nie zmieści nam się farsz. Wydrążamy środek bułki, trzeba uważać, aby nie zrobić dziury w bułce. Dno bułki smarujemy masłem, dodajemy pokrojoną szynkę i ser. Całość zalewamy jajkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy bułki do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Upieczoną bułkę posypujemy szczypiorkiem lub ziołami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation