Kuchnia

kuchnia

Składniki:

* 2 duże nóżki z kurczaka
* 2 jajka
* 3 łyżki żelatyny
* 1.5 l wody
* groszek, kukurydza , marchewka według uznania
* 3 ziarenka ziele angielskie
* 2 liści laurowych
* 1.5 łyżki vegety lub sól.
Sposób przygotowania:

Udka ugotować w wodzie z vegetą , zielem angielskie i liściem laurowy, gotować ok. 1,5 -2 godzin.
Gdy nóżki z kurczaka się ugotują , wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Woda w której się gotowały nóżki odcedzić i dodać do niej żelatyny i dobrze wymieszać. Mięso ostygnięte pokroić . Jajka ugotować na twardo, ostudzić.Do form lub do miski włożyć jajko pokrojone , groszek , kukurydze , marchewkę , dodać pokrojone mięso. Zalać żelatyną. Odstawić do zastygnięcia w zimne miejsce. Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation