Kuchnia

obiad

Maślany ryż z pieczarkami - PrzyslijPrzepis.pl

To doskonały dodatek do mięs,ale również jako samodzielna potrawa w stylu risotto. Ryż z dodatkiem masła , pieczarek i smacznej pietruszki ma wyjątkowy smak.

4 porcje 30min Łatwy

Składniki
2 woreczki ryżu
500 gramów pieczarek
1 cebula
pęczek pietruszki
200 gramów masła
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:

Maślany ryż z pieczarkami

ryż1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź wyjmij z woreczka i dodaj 2 łyżki masła ,aby się nie sklejał.
pieczarki2. Pieczarki kroimy w plasterki , cebulę w kostkę. Wszystko smażymy na maśle do odparowania wody i doprawiamy solą i pieprzem.
ryż3. Do Ryżu dodaj pieczarki, posiekaną natką pietruszki i pozostałe masło.
ryż4. Wszystko delikatnie mieszamy.
ring5. Gotowy ryż wykładamy na talerz lub układamy w specjalnym okrągłym ringu, aby uzyskać ładny wygląd. Podjemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation