Kuchnia

Kuchnia bezmiesna

Kasza jęczmienna z warzywami.
2 torebki kaszy jęczmiennej
1 czerwona cebula , 1 marchewka , 10 dkg pora, 15 dkg selera ,2 jajka ,5 łyżek oleju. . Cebulę marchewkę ,por , seler drobno posiekać . Na patelni rozgrzać 2 łyż oleju ,usmażyć warzywa. Kasze ugotować w osolonej wodzie 15 minut. Osączyć wymieszać z 1 łyż oleju . Połaczyć kaszę z warzywami ,doprawić solą i pieprzem.Odzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do masy, wymieszać. Z białek ubić pianę delikatnie połączyć z przygotowaną kaszą. przełożyć do wysmarowanej 1 łyż oleju formy i wstawić do piekarnika. Zpiekać 25 min w temp 200 st
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation