Kuchnia

Kulinaria-grill

Pieczarki z grilla nadziewane cukinią przepis -

Na grillu nie tylko mięso można grillować, polecam pieczarki

trudność: łatwe
czas: 30-60 min

Pieczarki z grilla nadziewane cukinią - SKŁADNIKI:
8 pieczarek dużych
1 woreczek kaszy gryczanej
1 mała cukinia
1 papryczka chili
1 cebula czerwona
6 szt pomidorki koktajlowe
Oregano gałązki
¼ ogórka zielonego
5 dkg sera feta
1 łyżeczka przyprawy do grilla pikantnej
oliwa
Pieczarki z grilla nadziewane cukinią - PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki obieram ze skórki. Wydrążam środek. Kaszę gotuję 15 minut. Przesypuję do miseczki. Cukinie kroję w kostkę, cebulkę w piórka. Na patelni na oleju przesmażam cebulkę, dodaję cukinię. Mieszam z kaszą, pokrojoną papryczką chili, dodaje przyprawę do grilla. Pieczarki posypuję przyprawą do grilla, napełniam farszem, dodaję pomidorki koktajlowe, pokruszony ser. Zawijam każdą sztukę osobno w folie aluminiową posmarowaną olejem. Grilluję około 15 minut. Podaję z oregano gałązką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation