Podróże i miejsca

Ahoj przygodo!

Roladki ze schabu z pesto i bazylią


schab bez kości - 500 g
pesto z pomidorów - 1/2 słoiczka
suszone pomidory - ok. 12 sztuk
bazylia - ok. 20 listków
mozzarella - 1 kula
oliwa - 3 łyżki
sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie:

Plastry schabu rozbij, lekko dopraw solą i pieprzem. Na każdym rozsmaruj ok. 1 łyżeczki pesto, na wierzchu ułóż kawałki pomidorów w oliwie, plasterki mozzarelli oraz listki bazylii. Zwiń roladki, możesz je związać nitką lub spiąć krótką wykałaczką.

Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż mięso aż lekko się zarumieni. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 oC na ok. 15 minut, żeby mięso się przepiekło. Podawaj posypane świeżymi ziołami, np, oregano lub bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation