Kuchnia

kuchnia

Włoska sałatka makaronowa

dodałam kilka plasterków cukinii (akurat była na stanie), przesmażonych lekko na oliwie.

Składniki dla 4 osób:

100 g makaronu (rurki, świderki, czy co tam akurat jest dostępne)
2 duże twarde pomidory
3 łyżki oliwy
1 łyżka białego octu winnego
posiekany lub zmiażdżony ząbek czosnku
posiekane zioła (bazylia, natka pietruszki, tymianek)
sól i pieprz

Włoska sałatka makaronowa

„Makaron ugotować w dużej ilości wody „na ząb”, zahartować zimną wodą i bardzo starannie odcedzić. Wymieszać z oliwą i octem, pokrojonymi drobno pomidorami oraz czosnkiem wymieszanym z ziołami. Przed podaniem wstawić przynajmniej na 30 min. do lodówki.”*
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation