Kuchnia

kuchnia

Just Be Fit Be Strong!: Makaron razowy z młodą marchewką i groszkiem cukrowym

Składniki:
- 150g makaronu razowego spaghetti (u mnie tricolore)
- 5 dużych młodych marchwi
- pół szklanki groszku cukrowego
- 2 cebule
- 1 papryka (najlepiej żółta - ładniej się komponuje, jednak ja na złość znalazłam tylko czerwoną)
- 200g śmietany 12% (lub 100g jogurtu i 100g śmietany)
- duży ząbek czosnku
- pół pęczka koperku

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchew pozbawiamy natki, myjemy i obieramy. Za pomocą obieraczki tniemy na długie paski. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę wraz z papryką. Koperek siekamy, a groszek obieramy. Cebulkę podsmażamy na oleju (u mnie kokosowy) do jej zeszklenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paski marchwi, pokrojoną paprykę i obrany groszek. Dusimy pod przykryciem do czasu aż papryka stanie się miękka. Dodajemy śmietany i posiekany koperek. Chwilę podgrzewamy i podajemy z makaronem.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation