Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

My Pink Plum! | DIY | Wnętrza | Design | Ślub i wesele | Lifestyle: Grillowany filet łososia w sosie z mango i dzikim ryżem.
http://www.mypinkplum.pl/2013/07/grillowany-filet-ososia-w-sosie-z-mango.html


Do przygotowania potrzebujemy

filet łososia ok 100-150g
woreczek dzikiego ryżu
sól i pieprz

Na sos:

1 średnie, dojrzałe mango
pół małej puszki mleczka kokosowego
szarotkę
ząbek czosnku
kminek
plasterek papryczki chilli



Szarotkę i czosnek kroimy na kawałeczki i podsmażamy, Mango dzielimy na kawałki, 3-4 plasterki odkładamy, a resztę dorzucamy na patelnię, następnie dodając również chilli i kminek.
Kiedy całość ładnie się przysmaży odkładamy do ostygnięcia.
W międzyczasie gotujemy ryż, dziki ryż gotuje się chwilkę dłużej niż normalny.
Łososia przyprawiamy i grillujemy na patelni przez 3 minuty z każdej strony, mięso ryby szybciutko się ścina, ale jeśli Wasz filet jest grubszy to należy czas wydłużyć.
Kiedy składniki na sos ostygną dodajemy do nich mleczko kokosowe i całość blendujemy na gładką masę.
Łososia podajemy z ryżem, polanego sosem oraz ze świeżymi kawałkami mango.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation