Kuchnia

kuchnia

bistro mama: Czekoladowe łyżki



15-20 szt. plastikowych jednorazowych łyżek
100 g czekolady ( u mnie 80 g mlecznej i 20 g gorzkiej)
1 płaska łyżka masła (lub 1 łyżka oleju)
kolorowe posypki
Dużą deskę do krojenia lub tacę wykładamy folią aluminiową. Łyżki układamy tak, aby trzonki łyżek leżały trochę wyżej (opieramy o boki tacki lub podkładamy zwinięty listek ręcznika jednorazowego, jak na zdjęciu). Czekoladę roztapiamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Zamiast masła można użyć oleju, wtedy zastygająca czekolada nie będzie matowa, natomiast będzie zastygać nieco dłużej.
Plastikowe łyżki napełniamy płynną czekoladą i kiedy czekolada zacznie gęstnieć - dowolnie dekorujemy kolorowymi posypkami.

Łyżki włożyłam do plastikowej osłonki, wyłożonej w środku gąbką florystyczną. Gąbkę ukryłam pod kolorowymi chrupkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation