Kuchnia

kuchnia w małym palcu

Sałatka z rzodkiewek i serka wiejskiego
Składniki:

2 pęczki rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
4 jajka
1/4 małej cebuli (ok. 15g)
2 serki wiejskie
1 czubata łyżeczka musztardy delikatesowej
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Pokroić w kosteczkę.
Serek wiejski odsączyć ze śmietanki.
Cebule obrać z łupiny, pokroić w drobną kosteczkę.
Rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w półplasterki.
Szczypiorek drobno posiekać.
Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać musztardę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation