Kuchnia

Tarty

Tarta czekoladowo-pomarańczowa

Składniki

spód ciasteczkowy:
•200 g herbatników (użyłam czarne)
•80 g rozpuszczonego masła

żelka pomarańczowa:
•2 większe pomarańcze - waga około 300 g
•100 ml wody lub soku pomarańczowego
•łyżka miodu - lub do smaku
•2 łyżeczki żelatyny + trochę wody do jej rozpuszczenia

masa czekoladowa:
•200 g dobrej gorzkiej czekolady
•200 ml śmietany kremówki - użyłam 30%
•skórka starta z jednej pomarańczy

dekoracja:
•100 g kremówki
•250 g serka mascarpone
•łyżka cukru pudru
•100 g czekolady - użyłam mleczną
•1 łyżka gorzkiego kakao



Wykonanie

spód:
1.Herbatniki pokrusz na proszek - ja to robię malakserem, jeśli nie masz, to włóż ciastka do grubego woreczka i energicznie utłucz je wałkiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation