Kuchnia

mięso

Kurczak z anyżem


4 filety z kurczaka
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki sosu sojowego
4 dymki
1 puszka pędów bambusa
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka oleju sezamowego
4 Kamis Anyż gwiazdki
1/4 łyżeczki Chili w torebce
1 łyżeczka Imbir mielony

ETAP 1Filety pokroić na kawałki wielkości ok. 2 na 2 cm, wymieszać z sosem sojowym i odstawić na 5 minut.

ETAP 2Na patelni rozgrzać olej.

ETAP 3Kawałki kurczaka odcedzić z sosu (sosu nie wylewać) i smażyć, na dużym ogniu, przez 1 minutę.

ETAP 4Wyjąć, a na pozostały ze smażenia olej wrzucić posiekaną dymkę, dodać anyż, imbir, chili i smażyć ok. 1 minuty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation