Kuchnia

torty

NAJZDROWSZY TORT ŚWIATA!!

Wartość odżywcza (na 100g)
Energia 49kcal
Białko 0,6g
Tłuszcz 2g
Węglowodany 10,1g

Składniki:
1 duży arbuz
2 puszki mleka kokosowego (schłodzonego w lodówce przez 6 godzin)
0,5 łyżeczki ekstraktu vanilii
1 Łyżka miodu
1 szklanka płatków migdałów
dowolne drobne owoce (truskawki, maliny, jagody, borówki itp.)

Przygotowanie:
Bierzemy arbuza i odcinamy górę i dół. Następnie wykrawamy środek, prowadząc nóż wzdłuż ścianek arbuza, tak aby powstał nam cylinder z miąższu. Mleko kokosowe wrzucamy do miski i mieszamy mikserem z wanilią i miodem do momentu aż masa stanie się puszysta. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Następnie pokrywamy cylinder z arbuza warstwą przygotowanej masy , układamy owoce i posypujemy płatkami migdałów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation