Kuchnia

krys

Koktajl z jarmużem
Składniki
spora garść jarmużu (ok. 50 g)
1 gruszka
1 banan
sok z 1 pomarańczy
do podania: płatki migdałowe, suszona żurawina, liść jarmużu

Wykonanie
Jarmuż przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Odłóż na durszlak do odcedzenia. Usuń twarde nerwy z liści i wrzuć do pojemnika blendera.

Gruszkę i banana obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Z gruszki usuń gniazda nasienne. Owoce dodaj do pojemnika.

Dolej sok pomarańczowy i blenduj kilka razy, aby wszystkie składniki dokładnie się zmiksowały. Jeśli koktajl jest za gęsty dodaj więcej soku w razie potrzeby.

Na koniec udekoruj koktajl – ułóż żurawinę, płatki migdałowe i liść jarmużu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation