Kuchnia

Makarony

Spaghetti florentine-makaron z tuńczykiem-blog kulinarny-codojedzenia.pl

Składniki:
na 4 porcje

200 g spaghetti, waga sucha

300 g pomidorów koktajlowych

200 g tuńczyka w zalewie

3 ząbki czosnku

100 g świeżego szpinaku

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki oliwy z oliwek

sól i czarny pieprz do smaku

30 g parmezanu

spaghetti z tuńczykiem

Ugotuj spaghetti al dente. Odcedź. Rozgrzej oliwę i usmaż czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Czosnek nie może być zrumieniony, bo będzie gorzki. Dodaj pomidory, jeśli spore to przekrój na pół. Smaż przez 2 minuty. Pomidorki powinny być w całości z lekko popękaną skórką. Następnie dodaj tuńczyk, spaghetti i na końcu szpinak. Dopraw danie solą i pieprzem. Ułóż makaron na talerzach i posyp cienkimi kawałkami parmezanu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation